mmm muffins...

Idag har jag och mamma bakat goda chokladmuffins med hallon, mumsiga blev dom...


http://www.recepten.se/recept/chokladmuffins_hallon.html

Ska bjuda släkten på dom på söndag då jag ska ha lite födelsedagsfika hemma hos oss, mest för att nästan ingen i min släkt vart hemma hos oss ännu.

Nu ska jag slänga ihop en köttfärspaj, lika gott det...

Det är dags för fredagsmys...

Skön helg på er!

Gå och kolla på Ugglan...

... Jag rekomenderar att gå och se Magnus Ugglas Revy, även om man inte är ett Uggla fan, för det va så mycket mer än Uggla själv, störtsköna komiker och dansare. Me like, 4 av 5 fick den av mig...

http://www.ugglasrevy.se/



bild lånad av www.karlshamn.se

Its a sign...

... hittade ett jobb (eller ett vikariat) som jag faktiskt VILL ha, på goteborgs hemsida idag. Jag tror att det är ett tecken på att jag ska ha tålamod och mod att försöka få det jobb jag faktiskt vill ha och har utbildat mig till. Magen och hjärtat säger till när saker känns fel och när det känns rätt. Även om jag inte ens blir kallad på intervju så vet jag nu vilken väg jag ska gå på, den som är rätt för mig. Jag är värd ett stimulerande arbete =)!

Hjärte kramar till er alla!

Kladdkake-ljus...

...vi var på Ikea för ett tag sedan och köpte doftljus, vi fick då med oss ett trepack doftljus som doftar/luktar kanelbulle, kladdkaka och cheesecake. Min undran är nu när jag tände kladdkake ljuset, kommer jag bli sugen på kladdkaka eller annat liknande bakverk nu? *orolig* För jag har faktiskt varit duktig=nyttig i två veckor nu och kladdkaka ingår inte i min nya lifestyle (inte en onsdag i alla fall).

Varför tände jag då detta ljus? Självklart för att det är regn/snörusk utomhus och tända ljus är mys men också för att det luktar blandning mellan ingrott kaffe och lax hemma hos oss. Efter helgen tyckte jag att det lukatde kaffesump hemma hos oss och jag beklagade mig för Daniel igår att jag slängt soporna och ändå luktar det?! Då kom Daniel på att kolla kaffekokaren (sån kok-kaffe kokare) och den var på, senaste vi (läs Daniel) kokade kaffe var i lördags, så den har varit på i ungefär 3 dagar. Min man hade råkat dra ut fel sladd!!! Men det gick bra, den tom funkar =) 

Ikväll ska vi på Magnus Uggla på Rondo med moster, vi fick följa med då hon hade biljetter, så kul, för vi har sålt våra biljetter som vi hade för att vi ska på 30-års fest i då, hoppas han är bra!



www.ikea.se

Gripper...

Jag: Älskling vart ska din hantel vara?

Daniel: ÄLSKLING det är ingen hantel det är en gripper

(sen demostrerar han hur den änvänds, man klämmer ihop den med handen, inte lyfter upp och ner)

Se hela bilden


Oj...

... tror knappt att det är sant, jag har sovit två/tre hela nätter i rad utan att ens gå på toaletten, vet inte när det hänt sist. Jag sover max 4-5 timmar i sträck och sen vaknar jag av att jag behöver gå på toa, tydligen är inte detta normalt men jag tycker snarare det känns "konstigt" att sova hela natten. Hoppas att det fortsätter =)


Härliga helg...

...började helgen med att äta goda snacks/mat med Jenny och Sandra på RumpanBar på Linnegatan igår kväll och drack några glas urgott vin. Mysig kväll med massa tjejsnack det kan man leva på länge =), löv it. 

Idag vaknade vi av klockan vid 9.00, och så åkte vi in till stan, min älskling skulle klippa sig 10.45. Under tiden så stosade jag en sväng på Kungsgatan och hittade en hel del att shoppa och det bästa var att det va halva reapriset på det mesta =), två tunikor, nya kuddfodral till soffkuddar, en skarf och en modern broderibok, den behövde jag tydligen inte ens betala för =), jag tyckte summan jag skulle betala var mindre än jag tänkt mig men sa inget och när jag kom ut och kollade på kvittot hade hon inte tagit betalt för den. Där tjänade jag 60:- som jag kan köpa annat för ;-). Ska lägga ut lite bilder imorgon, promise.

Sen tog vi en sväng på Chilli och shoppade upp vårt julklapps presentkort =) 

När vi kom hem så kom mamma och Jari på beök och efter en stund kom även Bettan med familj på spontanbesök, så roligt. Men nu är jag trött och ska ligga i soffan och kolla film...

Ha en super duper lördagkväll! =)

slappar torsdag...

... vaknade 10.40, har sovit som en stock hela natten =). Behöver bara ta det lungt idag efter fyra ganska intensiva dagar. Men det känns skönt att kroppen pallar några dar i rad med to does, och att det inte blir värre än att jag behöver sova och vila lite en dag eller två. Snart är jag en 24/7 workaholic ;-), nej skämt åsido, jag ska INTE arbeta heltid (när jag väl hittar ett jobb), mellan 50-75% är mitt önskemål.

Stickningarna i armhålan gick bra =), jag behövde inte ens bedövning (skryter lite om mig själv) och läkarn undrade om allting verkligen var bra för jag rörde inte en min. Man har väl blivit van sa jag till henne. 

Igår kväll var jag och mamma hemma hos min vän Johanna på Aloe Vera party. När jag blir med jobb igen ska jag börja använda mer av deras produkter, tror på juh naturligare desto bättre, för kroppen, naturen, de som framställer det. Beställde en kräm som är 96% Aloe Vera och jag ska berätta mer om den när jag prövat =). Även skönt att få inspiration av nya människor så här en vardagkväll mitt i tråkiga januari.


 
Johanna & Jag

Idag ska det bli en lugn dag med lite hemma pyssel, har fått lite tyger mamma hade köpt från Ikea skitsnygga. Kanske ska jag sy en löpare till vårt vardagsrumsbord =) 

På väg till doktorn...

...blir ett snabbt inlägg, ska iväg till Mölndals sjukhus, doktorn ska stick i en körtel i armhålan, antagligen inget fara med min körtel men det är bättre att kolla upp. Tydligen gör alla inflammationer (som har med sjukdomen att göra) att körtlar svullnar upp...

Men min undebara man ska följa med, har blivit lite mer harig att åka till sjukhuset själv. Efter att vart så utlämnad till sjukvåden under stora delar av förra året gillar jag inte att vara där själv. Sticken skrämmer mig inte, det är känlsan efteråt att man känner sig så ensam. Men som sagt så ska älsklingen möta upp mig där =)

Jag har lärt mig att man inte behöver vara superwoman, att erkänna vissa "svagheter" gör en snarare starkare som person.

Hörs senare... 

KRAM!

 

Thank god its friday...

...sovit hos mamma i natt, blir så deppig av att vara hemma hela tiden, hela dagarna. Det är inte alltid lätt att sparka sig i baken och ta sig ut, tråkigt är det själv också. Men med små steg så erövrar jag mitt liv varje dag, eller två dagar fram och en bakåt ibland.

Vi har varit i centrum (Mölnlycke) och ätit lunch, roligare att göra sånt när man är två =)

Ikväll ska vi till svärpäronen och äta räkor. Jag håller alla tummar jag har att det ska gå bra. Två gånger under hösten har jag fått utsalg av räkor och kräftor, men nu hoppas jag det dumma har gett med sig. För I lööv räkor...

Skön fredag kväll på er!

dags för uppdatering...

...var några dagar sedan jag bloggade, bloggtorka antar jag.

Jag mår lite halvkonstigt, förra veckan var inget vidare, humöret var botten. Förutom när jag gick hem till kusin-vitamin och tog lite vin och sjön lite singstar i lördags kväll, det lättade lite på trycket.

Igår hade jag en BRA dag, satte mig och kolla jobb och allt kändes lite lättare igen. Men så sov jag tokigt igen i natt och idag håller jag på att förvandlas till ett litet monster igen...



Kanske kan min man muta mig med lite sushi =), kanske piggar på mitt lite offiga humör.

Jo en sak jag tänkt på: vi var på Avatar 3D bio i söndags, tyckte filmen var bra, tre av fem fick den av mig, men i alla fall så får man ett par plastglasögon i en påse när man går in, one size fitts all. När vi sedan sett klart filmen så letade jag efter en insamlare eller in insamlingsbinge, men nej! Många kastade dom i papperskorgen eller tog med dom hem, där dom antagligen hamnar i soporna. VARFÖR inte ta och samta in dom, köra dom in nån sorts tvätt och packa dom i ny påse och återanvända. Vilket miljö slöseri, eller? Dåligt enligt mig!

Män jag är kär i...

... kollade på the break-up igår och jag gillar Vince Vaughn, han är sådär manlig, charmig utan att vara direkt snygg, ja jag gillar i alla fall

vince_vaughn1_300_400

en annan kärlek of mine är...

Matthew Mcconaughey

  Matthew Mcconaughey

sist men inte minst...



men den största och bästa kärleken i mitt liv är...



Idag har jag och älsklingen varit gifta i 4 månader, grattis till oss <3


nytt år, ny kalender...

... sitter och skriver i födelsedagar i min nya kalender/fick almenacka. Tänk att man MÅSTE fyllar år VARJE år! Nästa år blir jag stor tjej, ja eller när jag lämnar 20-års åldern bakom mig. Större rent storleksmässigt vill jag inte bli, 2010 är året jag gärna tappar bort några kilon.

Men då jag i alla fall fyller år nästa månad så ska jag här nu göra en önskelista (för min man att läsa ;-):

¤ VÄRMESPOLAR

Värmespolar från Wella (ca 800kr), det kan äver gå bra med annan sort, men har hört att dessa är superduper bra =) Denna bild är lånad från http://www.salongcapelli.se/



¤ KUDDFODRAL 

jag önskar mig 3 st olika kuddfodral, från H&M home och kuddar att ha dom på... 






http://shop.hm.com/se/wishlist, jag har gjort en länk till min önskelista på H&M:s hemsida

¤ KUDDFODRAL

En svart prydnadskudde från ellos.se HEM 

http://www.ellos.se/DetailPages/DetailPage.aspx?categoryid=35418&productId=250400&SellingFlag=SearchText&SearchBackLink=

¤ BADSKUM




Från Body Shop ca 180kr

¤ HUHÅLLSPAPPERSHÅLLARE

en snygg hushållspappershållare


Vi börjar så i alla fall...


Inget roligt...

... magen krånglar, kan inte sova ordentligt och kroppen värker, inget känns särskilt kul.

BORDE sätta mig och söka jobb, men det känns som det sitter långt inne. Självförtroendet sviker, känns konstigt för jag har nästan alltid haft ett bra självförtroende och ganska dålig självkänsla (insett det ganska nyligen). Plötsligt, ja eller kanske inte så plötsligt men nu är det tvärt om, självkänslan är ganska god med självförtroende har fått sig en rejäl käftsmäll.

Skulle behöva en rejäl självförtroende booz och massor med inspiration och ny energi. Vet inte riktigt i vilka trådar jag ska börja dra, det "rätta" är att skaffa sig ett jobb och sen när man gjort "rätt" för mig så kan man njuta av livet och unna sig kanske en lite resa eller liknande. Men vad gör man när det känns som att nu skulle jag behöva något, nytt och kul i mitt liv, slippa lägenheten, byta miljö för att sen komma "igen" och söka rätt sorts jobb med en ny entusiasm. Det handlar inte bara om att skaffa ett jobb uatn att bryta "sjukrutinerna" och skaffa mig mer frisk rutiner, börja om lite mer liksom...

Jag ska ta mig ur soffan nu och ta mig en dusch, sätta på kaffe och klura lite mer...

Hoppas allt är bra med er i soliga och kalla vinter Sverige!

 

Jag vill, jag kan och jag vågar....
leva som min kropp säger till mig, inte vad andra tycker jag borde göra...

Blommlös...

... tror ni att mannen kom hem med blommor?!

NEJ, det gjorde han inte, han glömde. Varför glömde han jo för det hade stått halvdöva skrikande pesionärer och köat vid löken! Hade vi varit i början av vårat förhållande, när vi dejtade, så skulle jag fått tre buketter med blommor och det utan att jag behövt skickat ett sms för att tipsa (beställa) en lite bunt med tulipaner.

Han hade tänkt köpa blommor innan jag messade (kan vara snart) men blommorna är kvar i affären. Påpekade lite surt att tillslut har man kanske ingen fru kvar, eller en jävligt sur sådan ;-). Hans mamma har gett upp, hon köper sina egna blommor och säger till svärfar, dom är från dig!  

This is not gonna happen hemma hos oss, lite vardagsromatik tack!!!



Sur-frugan!!!


Idag är världens bästa dag- Hanna (namns)dagen...

...jag mår bättre idag, den onda halsmandeln har krymt till minst hälften, jippi!

Käre maken ringde nyss och sa att vi skulle få eftermiddagsbesök, så nu ska jag snabbstäda lite granna och klä på mig lite kläder, kan vara en fördel det är rätt kallt i vår lägenhet.

Sms:a precis min man:

Va glad din fru skulle bli om hon fick en bunt med tulipaner idag.
Vi får se om han fattade "vinken" när han kommer hem från jobbet ;-), vi kvinnor förväntar oss bara saker utan att säga något, det är inte lätt för alla dessa män...


Sjuk...

... tråkigt att ha blivit sjuk. Har ont i halsen, kroppen och är lite förskyld, men jag borde vara på bätringsväg snart.

Nyår var jätte bra, god mat och trevliga vänner, vad mer behöver man! =)

Vi hade bokat biljetter till Avatar ikväll, 3D bio, men vi fick avboka dom, får ta det nästa helg istället. Ja annars händer inte mycket kul här hemma idag, ta det lungt och vila.

Kram!  

RSS 2.0