Pötsligt var 80-talet tillbaka...

Daniels lillebror och han kompis Tobbe fyller 25 år i sommar så hans flickvän och Tobbes tjej hade fixat en hejdundrande 80-tals fest som överraskning för dem i lördags. Det va väldigt roligt, live band och massa 80-tals musik som jag älskar!



Dagens pyssel: Ett mini förkläde till en ...

imag0031 (MMS)

Dagens pyssel: Ett mini förkläde till en go Melvin som jag ska hälsa på idag! Han ska få sin jätte försenade 1 års present också! Ha nu en underbar fredag! Det ska jag ha, livet känns lite lättare idag!


dagens...

...

Sydda barnförkläde...



och det första jag sydde för ett tag sedan...



Var och köpte lite nya tyger idag får se vad det blir utav dom...

Klänning...

Då jag kände mig riktig krasslig i slutet på förra veckan så gick jag inte på sykursen i helgen. Min svärmor hjälpte mig att förklara hur jag skulle sy armarna så det jag hade kvar idag var dragkedjan efter tre försök så gav jag upp. Min snälla svärmor kom förbi och sydde i dragkredjan så nu är klänningen färdig. Vilket projekt det är att sy kläder men det är roligt, funderar lite över nästa projekt...

Det blev denna modellen fast blått tyg med vita prickar på...

http://www.fagert.se/shop/images/9439/7798-A.jpg

http://www.fagert.se/shop/images/9439/7798-A.jpg

Bild lånad från fagert.se

Drömmen om att bygga hus...

... för att kunna nå dit!

Förslag...

Säga upp tidningsprenumerationer

Inte köpa böcker -pocket eller tidningar

- Åtgärd, låna böcker på biblioteket och av vänner

Inte hyra film

- Åtgärd hemlig

Shopping förbud, om inte absolut nödvändigt

-Åtgärd Hanna, kanske kan du få låna något fint av dina fina vänner om det tryter i garderoben, man kan alltid fråga.

Inte köpa snabb-mat så ofta

- Åtgärd, det är ju så snabbt och gott, men skriva en lista på sådant som är gott och göra hemma, planering

Göra en matbudget

- Åtgärd, planering och storkok?!

Byta bil, lägre försäkring och ev mindre i billån (en typ av sparande)

Billiga semestrar

- Åtgärd, gå med i en byta bostad förmedling inför nästa år, göra saker i GBG området, åka till skärgården, åka ut till havet, picknick, grill och spelkvällar med vänner.

Heminredning, inte köpa någonting!

- Vara nöjd med det man har och inse att man (jag) inte har plats för mer

Hobby

- Hanna -Pysselgrejer, använd det du redan har, alltså ganska mycket

Bli duktigare med att sälja av sådant man inte behöver/vill ha/använder

Fyll gärna på med förslag!...



Bild lånad från http://www.alvsbyhus.se/husprogram/1,5-planshus-Bjarke-2-1-0/


Dagens köp...

... så snygg, Jade Jagger for Indiska, 299kr!

Som gjord för mig! Funderar på att ha den på en 80-tals fest inom snar framtid...



Bild lånad från Google

sömnadsfix...

... mår inte så bra, totalt orkeslös och har svårt att andas, fast inte "sovsjuk" så dår blir man rastlös och frustrerad och så har man annat som tynger än...

Men jag har sytt klart min blus, en gammal gardin eller något liknande som jag hade i min låda. Sen ska nog ingen som kan detta med sömnad granska den ingående men för en nybörjare så tycker jag ändå att den blev bra!



Med tanke på allt jobb med att sy själv och tygkostnader m.m så är det sjukt billigt att köpa kläder! Tänk på det nästa gång ni gnäller över prislappen ;-)

Bilder från vår balkong, blommorna trivs fint, syrenen utanför blommar när som helst och i blomlådan växer det så det knakar, tänk vad det kan bli från små frön från Ikea... Dill och gräslöken är på G...







Dagens tips: köp silverputs och putsa dina...

100media_imag002 (MMS)

Dagens tips: köp silverputs och putsa dina gamla silver smycken. Dom blir som nya. Jag har tryckt igenom mina gamla hål, därav det röda örat. Jag har varit och lämnat ansökningar så att jag kan få en arbetsprövnings plats, stolt över mig själv, lite läskigt det där ju! :)


Monday morning...

... ny vecka, nya möjligheter!

Finland vann Hockey-VM igår kväll! Grattis!

Varför jag borde hålla på finland...

  • När man är finsk, spelar ingen roll om man är andra generationens finne i Sverige eller har en lilltå därifrån så SKA man hålla på finland och alla gör det!
  • För att det hade retat Daniel SÅ mycket om jag verkligen hejjade på Finland!
Men jag bryr mig inte särsklit mycket av sport allmänt. Ska jag då hejja på något lag så hejjar jag på Sverige, jag är född här jag har levt här i alla mina år. Jag är svensk med finska rötter, sen får alla känna som dom vill. MEN spelar Finland emot någon annan än Sverige så hejjar jag på FINLAND, självklart!

----------------------------------------------------------------------------------

Idag fortsätter "jakten på en plats att arbetspröva på", ska försöka besöka några ställen, mår lite halvdåligt idag har svårt och andas och ont i halsen!



Har haft en mysig helg med våra vänner! Love <3

Fin kultur...

... eller nåt!

Igår var vi äntligen på Stadsteatern och så Profeten i Västra Götaland. Tyvärr är Peter Apelgren sjuk med han lång filefjonken va också bra, jag håller med Sandy första halvan va bäst!



Skönt att få skratta lite, jag skrattar åt ansiktuttryck och kroppshållningar och det är denna mannen bra på!

Nu ska jag till stan och shoppa skydd till min mobbe och ev ett par likada skor (annan färg) som Sandra hade på sig igår, men dom va så snygga och det verkade som det va ok. Kan vara lite känsligt det där men min Sandy hade nog högt och tydligt sagt nej jag vill inte att du köper dom ;-)



bild lånad från dinsko.se

Sen tar jag en tur till mamsen i Mölnlycke... <3

arbete...

Jag ska nu försöka hitta en arbetsplats jag kan arbetspröva till en början 10 timmar i veckan. Sen kan jag typ börja där så snabbt det funkar för dom =), ska bli så kul! Äntligen ska denna tanten hemifrån och med stöd och hjälp som jag förtjänar...



bild lånad från Google


Sömnad...

...jag ska på kurs imorgon och på söndag...

Sy dina kläder,

Alla nivåer från nybörjare till mer vana. Vill du sy nytt eller ändra gammalt? Undervisningen sker individuellt och anpassas efter varje deltagares nivå.

Genom att sy ett eller flera plagg får du grundläggande kunskaper i klädsömnad. Du lär dig att följa och även ändra i mönstret för att få ett plagg som passar efter dina personliga mått.

Kursdeltagarna arbetar med sina egna plagg under individuell handledning.

http://www.abf.se/Distrikt-och-avdelningar/ABF-Goteborg/Kurser-och-studiecirklar1/Konsthantverk-handarbete-slojd/Somnad---tva-helger-7-8-och-21-22-maj-10-1515/

Det ska bli jätte roligt, har köpt mönster för en klänning och ett blått tyg med vita prickar...



Bild lånad från Google

Dagens...

glada överraskning;

  • att min lillebror (vi har samma pappa) ringde mig första gången på sina 19,5 år. Han skulle meddela vilken dag och tid hans student är, känns kul att han engagerar sig och ringer det visar på att han vill ha oss där =)

bästa;


  • att jag gick ut och gick en promenad med mina stavar och trotts enormt socker sug så köpte jag inget godis
sämsta;


  • att bara gå hemma och inte känna motivation att ta mig för någonting, har i sommar vart sjukskriven i 2 år, 2 långa år men snart blir det ändring...
tips;



tidningen YOURLife, har ett tag försökt att hitta en bra tidning utöver mina älskade rese tidningar, läste tidigare Hennes, men jag tror inte den finns kvar och har inte hittat någon ersättare föränn nu, *gillar*

http://yourlife.nu/


För sent ute???...

Vi ska åka till Italien, Ligurien i sommar, jag, Daniel, bästisarna Sandy och Jenny, wiiieee...
Tiden går fort nu och snart är det juli och vi ligger där på beachen och njuter!

Men...

Kom på igår att jag borde kolla upp kattpensionat åt vår Skatt, som med det mesta är jag ganska kräsen. Det ska kännas bra i magen och lämna honom där. Helst ska det vara en lite utegård (inhängnad) i anslutning till rummet. Så jag har googlat runt hela förmiddagen och hittade tillslut ett ställe, men det va fullt. Väntar på svar från andra ställen också med en klump i magen tänk om det är fullt överallt?! Varför bokade jag inte det samtidigt vi bokade resan? Ja det kan man undra... alltså längesedan...



Ska höra av mig till jourhemmet också och kolla ifall dom kanske är hemma mitt i industrisemester man vet aldrig, det är dit jag helst skulle vilja lämna honom. För dom är lika måna om honom som vi, lille bus-prinsen!

Såhär hade väl vart toppen ;-)



Bild lånad av http://www.missmikkus.se/hittatillpensionatet.html




RSS 2.0