Det är mycket nu!

Hej alla glada!

Våren eller sommaren nästan är här =)!!!

Jag har juh nästan "missat" två somrar (stavas det med ett eller två mm?) så jag längtar längtar.

Det är jätte mycket nu med renovering, packning, funderingar på vad som häder till hösten, jobb m.m. Ja så det är bäst jag sätter igån. Bilder är på g från vårt ljuva renoveringsobjekt...

Lots of Lövvv!

Livet är gör gött!

Måndag!
Lägenhet nr 1 ser ut som ett inferno eller liknande (är det ens ett ord?;-)) skit stökigt i alla fall, flyttkartonger och grejer över allt, lägenhet nr 2 ja vad ska man säga ser ut som ett byggdamms klätt renoveringsobjekt, känns som det inte hänt nåt där borta sen jätte länge. Elen har tydligen krånglat så igår behövdes det två vuxna män för att dra en sladd eller nåt liknande i 4 timmar. TÅLAMOD! I alla fall så började jag måla vår fina sovrums schablon, det tog massa timmar och jag har målat en av fyra, hade lagt ut en bild med Daniel har den i andra lägenheten (kameran). Men imorn så har jag fått upp farten och då ska jag måla i turbofart... så fort! =)

Planen from nu är:
Att gubben (den ena snackarn) som är lika snabb som en snigel ska försöka få tapetserat hallen tills på torsdag. Sen kunde ha inte hjälpa oss längre. I vardagsrummet behöver man riva tapeter och tapetsera och måla. Det är jätte jobbigt att göra det efter vi flyttat in våra möbler. Detta kommer förhopningsvis två polare till Daniels kusin fixa, dom jobbar med sånt, så detta ska hända torsdag och söndag. I sovrummet behövs golvet läggas! Köket är massa fixa med, hyllor lådor, vitvaror, tapet på lilla väggen...

Sen kan vi flytta in. Daniel ska iväg med jobbet på utbildning mån-onsdag nästa vecka, bra tajming. Lördag morgon kommer flyttgubbarna. Ja så i helgen ska vi fixa, fixa, fixa =) 

Extrarummet som vi för övringt inte ens har några möbler till ännu kommer fixas efter vi flyttat in, mitt rosa fina rum får vänta *snyft* =)

Men livet är härligt, vilken vår vi har! =)


Soliga lördag

Ligger med datorn i knäet i soffan, älsklingen lagar frukost, nice, har hittat den bästa! =)

Plan lördag: Börja packa här hemma, D ska vara hemma här med mig känns skönt går så mycket fortare om man är två. Det tråkiga är att vi inte har så mycket tid att vara ute i det underbara vädret men om vi packar fort så...

Ikväll ska vi på party hos underbart possitiva och glada Therese och hennes älskling. Vi är barndompolare från Ranered, Hällesåker, där min pappa bor. Och tack vare facebook har vi hittat varandra igen, jätte kul!

Ska äta nu, hörs, ha en toppen lördag!!!´


Önskar jag va en duracellkanin ;-)

Ibland tar bara batterierna slut och då önskar man att man bara kunde byta batterier och köra igen. Sov dåligt sista timmarna imorse och vaknade trött av allt drömmande och vaknande och sen massa timmar på Svenska Mässan där jag vart såååå trevlig och informativ. Så nu är hjärnverksamheten på off! =)

Glömde kameran igår, men golvet i köket är på plats dock övertäkt med papp så färgen inte ska skvätta på den, skåpsstommarna är på plats och gundfärgen är målad, blev väldigt grön men fint, taket är färdigt med. Sovrummet har tapeten rivits och väggarna grundmålade och taket. Så det händer grejer, undrar bara när någon ska packa här hemma i lägenheten? När man frågar älskling ska han alltid göra nåt i den andra ;-), dra en kabel eller annat viktigt, män som gör manliga aktiviteter.  

Puss & Kram!

Sommarplaner

Vart var hela dag på Svenska Mässan och jobbat med jobbet, det va kul att stå i montern och träffa alla häliga människor. Ska vara där på torsdag med, me like!

Jag är resberoende, vi funderar på att boka en vecka i Tunisien i september, nån som vart i Tunisien??? Jag har hört att det ska vara bra och varmt 30 grader. Min mamma suckar alltid när jag pratar om nästa resa innan vi ens gjort nästa men man måste ha framförhållning och hur underbart är det inte att ha nåt att längta efter =) Ifall det blir dålig sommar så gör det inget man har då bokat en vecka sol i alla fall =) Till sommaren blir det Finland först en vecka i Juuka, i finska karelen, nära ryska gränsen och sen en vecka i Kemi där min pappa är ifrån. Har inte vart hos mina släktingar på pappas sida sen jag va 16 år och då va vi på begravning. Känns skönt att Daniel gärna följer med, lite speciellt det här med rötter, men också längtan dit. Jag va alltid där hela sommaren när jag va lite, så när midsommar närmar sig så längtar jag så mycket och i år blir det av fast i Juli!

    


Kädbytardag!

Idag ska jag hem till min kusin, Elise på klädbytardag ja eller hem till hennes barndomshem, till moster. Har rensat ut två plastpåsar (format matkasse) med kläder ska bli kul att se vad man kommer hem med =). Igår kväll va vi ute och åt på grekisk resturang med just Elise och hennes kille Andreas, och så kom vi in på ämnet klädbyte, Andreas klurade lite på varför han och hans polare aldrig har sånna tillställningar. Men det känns som att tjejer/kvinnor både har fler kläder, olika sorts plagg, linne, klänningar, kjolar, massa toppar. Killer har mer byxor, t-shirt, skjorta, och dom köper inte lika många, och oftast lite dyrare, deras kläder är inte lika slit och släng. Kommer en tjej på två fester med samma klänning och i samma sällskap, det funkar knapp, men en kille kan ha samma skjorta (om det inte är typ hawaii) på typ alla fester utan att nån reagerar, konstigt ändå, men lite så är det.

Tanken på att Daniel skulle sitta på rasten på fredag och berätta om sina helgplaner, och så på lördag ska vi ha klädbytardag, haha, det ska inte vara nåt konstigt men ändå blir det de =)!Ska hem till mamma först och gå en prommis bland vitsipporna, finns massor i Mölnlycke, aldrig sett så många nån annanstans. Daniel och styvfar får jobba i lägenheten, finns ändå inget jag kan hjälpa till med ;-), köket och utrivet och på tippen, nya stommarna börja ta form men jag tror att dom håller på att flytta på elen just nu.

Hoppas ni haft en bra helg!

Så här såg det ut igår...

Här kommer lite bilder från lägenheten som den såg ut igår när den blev VÅR!

         

Hallen, sovrummet och extra rummet, man ser inte så bra, det är så svårt att ta kort med vanliga kamera, men ni ser lite i alla fall

        

ett till på extrarummet och två på vardagsrummet

          

Badrum och vårt fd kök, som just nu håller på att åka ut...

Uppdatering kommer inom kort!

Ha en underbar helg!

Idag är dagen D!

Idag får vi nycklarna till vår nya lya =), ska vara på banken klockan 14.00 så efter det är den VÅR! Vi ska juh inte flytta in idag utan imorn ska vi, mest Daniel ifs, börja riva köket! Så det kommer vara massa att pyssla med, men kul! Ska ta med kameran och ta bilder på hur det ser ut nu, lite före och efter bilder, mannen har hittat skivan också så vi kan börja lägga ut bilder igen...

Ha en underbar dag!

Klurat på ett tag...

Man är till mångt och mycket sin egen lyckas smed! Satt i bilen härom dagen och malde på om att man i mångt och mycket skapar innehållet och lyckan eller icke lyckan i sitt liv. Han som satt brevid "väldigt" intresserad va min underbara sambo, han tyckte inte det va så illa tror jag, han kanske inte hade lika många funderingar kring ämnet bara. Jag kan juh mala på ganska ordentligt om det är något jag verkligen tänkt på eller tror på, eller ni kanske inte märkt det ;-)?

Alla vi har olika "livsöden" några råkar ut för trauman, sjukdomar, människor som går bort och mycket tråkigt och självklart påverkar det oss alla på olika sätt. Men förutom det så tror jag grundinställningen till livet handlar om en själv, om man fyller livet med det man tycker om och lyssnar på sin egna inre röst eller magkänsla kalla vad det vill.

Som ett exempel så har jag av olika anledningar svårt med att acceptera det här ekorrhjuls livet, då på grund av två olika anledningar, det första är min hälsa, jag orkar inte jobba heltid, träffa vänner, ha ett fint hem m.m. men det är inte den delen jag vill framhålla här utan att även om jag vart "frisk" så varför ska man jobba, jobba, för det ska man, då är man en bra människa, kort och gott är det så man i största allmänhet förhåller sig till det. Ja om man inte har mycket pengar då får man göra som man vill, men jag har inga större rikedomar. Ibland blir jag arg för jag känner förväntningar att man ska jobba heltid då är man en bra människa, jo jag behöver pengar det är bra att ha men sen då? Jag är själv inne i processen då allt detta tumlas i min hjärna och vad produkten blir får vi se, men jag försöker att inte dras med i att man ska/borde utan tänka utanför ramen, hitta ett sätt där jag kan ha ett arbete/sysselsättning som jag mår bra av och kan försörja mig på, har ni några förslag är det välkommet. Jag försöker tänka, skulle jag vara nöjd om mitt liv tog slut snart. Det är ingen kung för en dag mentalitet utan mer en eftertanke eller strävan efter ett mer gott liv, för det vill vi väl alla ha?!

Nu har jag inte skrivit det jag skulle, som jag tjatade om där i bilen härom dagen. Det finns männsikor i alla våra omgivningar som väntar på att lyckan och den där goa magkänslan ska komma till dom, den där roliga festen någon ska bjuda dom på, vänskapen som finns där utan att man behöver anstränga sig, annars är det synd om dessa peroner. Många av oss har drag av detta, säkerligen, mer eller mindre i olika relationer och tider i livet, men i mångt och mycket handlar det inte om att vi själva ska göra aktiva val så mycket vi kan för att göra det så bra som möjligt! Det svåra fö mig har varit och är att vara riktigt ärlig emot mig själv med vad jag känner och vad jag skulle önska från männiksor i min omgivning, om inte vi vet vem ska då kunna tillfredställa våra behov. Våga vara ärlig, finns det något läskigare men om man vänder på det, vill inte vi att människor omkring oss ska vara ärliga emot oss? Jo, och då menar jag inte saker som jo den frisyren va ful och klänningen också, fast man inte frågat. Utan om, jag skulle behöva att du hur konstigt det är låter klappa mig i håret när jag ligger i ditt knä och storgråter, istället för att tro att den andra ska fatta det och sen känna sig ensam och övergiven. Kanske ett dåligt exempel, men kommer inte på nåt bättre just nu...

 Några tankar från mig på vägen, kanske konstigt och osammanhängade men ändå =)....LÅT HJÄRTAT VISA VÄGEN!

Suck!

Kände mig piggare efter 6 lediga dagar, det kändes verkligen som vinden hade vänt lite granna i alla fall men nu sitter jag här helt utmattad i soffan. Tålamod sa min doktor till mig, detta kommer ta tid, men man vill så mycket så snabbt, kände mig som ett monster som förut bara morrade åt allt Daniel sa i affären, handla med mig när jag är trött/utmattad är inte kul. Super bitch tar över min hjärna, grr, visst är man på dåligt humör jämt, men jag känner skillnad på när det är "vanlig" grinighet och när man bara fräser för att man inte orkar. I alla fall så säger Daniel att jag själv uppfattar mig själv grinigare än han gör, tur är väl det!

Ja ha ska väl försöka sova tididgt så kanske det känns bättre imorn, lite i alla fall! 

PS  va och kollade städningen i den nya lägenheten idag, snart snart så får vi nycklarna, spännande värre DS


Påsken såhär i efterhand

Glasgow var mycket trevligt, bra shopping, trevligt sällskap, mysigt hotell, maten var dock sådär men det var väl väntat ;-) den är juh inte direkt berömd för att vara god! Idag har vi varit och hälsat på pappa med familj i deras ganska nya sommarstuga utanför Tranemo, Gäddviken, sutit ute i solen och bara haft skit gött! Nu är jag ganska trött ska slappa innan det blir dags för sova och jobb imorn!

Ska blogga lite mer om Glasgow när min kära sambo hittar skivan till programmet så man kan föra över fotona från kameran, jag har väntat ett tag, men snart snart! 

Hoppas ni haft en jätte bra ledighet och påsk! 

 

Nu drar vi! Hej svej...

En heltimma tills vi ska dra hemifrån, tror ni jag är klar, ne! Jag får skynda mig, skynda skynda nu är det bråttom! Ha en asskön påsk, vi är hemma på påskdagen igen! Lots of löv till er alla!

Mycket heminredning i huvudet...

Det är mycket tapeter, golv, färg som snurrar runt nu när det verkligen närmar sig, vi får nycklarna på torsdag!!!

Vet inte om jag skrivit det innan men sovrummet blir vitt, med laminatgolv som ser ut som vit målad trä. Jag vill att sovrummet ska vara en lugn och vilosam plats men vi ska ha denna schablonen ovanför sängenI gästrummet eller pysselrummet som jag kallar det, jag ska ha mina pysselsaker där inne, ska bli så skönt och roligt att kunna ha saker framme och inte behöva plocka undan allt varje gång, men där inne blir det heltäckningsmatta, känns lite mysigt! Har kollat lite på dennaOch till det blir det två väggar med grå vägg med rosa/lila och silver/blanka blomschabloner, dom två andra väggarna blir vita och de inbyggda garderoberna ska målas med högblank svart färg, tanken i alla fall något liknande. Det gick inte att kopiera bilden från Alcro men hoppas länken fungerar, det är i alla fall inspirationsmiljö nr 19 av Marie Dreiman.

http://www.alcro.se/inspiration_miljoer.aspx

Nej nu ska jag börja plocka undan lite här hemma, ska juh packa ikväll och innan det ska jag fika med underbara Jenny, imorn åker vi till Glasgow, känns helt overkligt, men jätte roligt!


Tisdag fast det känns som fredag, gött!

Nummer 1 wisky stavas inte så här!!! Min kära pojkvän bara antydde detta, men hur stavas det då, whiskey, whiski, för ingen fattar vad jag menar om jag inte skriver det rätt ;-), det finns dom som antytt att han är en... söt och gullig pojkvän! Ja nu vet ni hur jag har det =)! Man får väl bara mer mer förståelse och tålamod med dom eller hur va det???

Inte lång vecka alls =)

From tisdag eftermiddag kommer jag vara ledig fram till nästa tisdag! Det kommer bli så härligt, torsdag till söndag kommer jag och älsklingen åka till Glasgow, kolla in Skottland, strosa runt lite, Daniel ska drick öl och wisky ;-) sova på hotell. Gör gött som vi säger i Göteborg!

Nästa vecka får vi lägenheten, då blir det bara att börja riva, känns overkligt att vi snart kommer bo där och inte här, men mest kommer det kännas skönt! Lite mer rum, man kommer inte behöva ta lika mycket hänsyn. Visst är det jätte roligt att planera hur man ska ha det, alla väggar i alla fum behöver tapetseras om, nya golv i alla rum förutom vardagsrummet. Badrummet ska sist men inte minst göras om också, men det få bli efter vi gjort allt annat. Funderar bara på hallen, på vad vi ska ha för tapeter/måla, lite inne på bredrandigt? Vad tycker ni?? På golvet blir det mörkt klinker i början och sen ett körsbärs aktigt trä golv...

I vardagsrummet blir det nog denna som fondvägg och så vitt....


Sommarmöbler

Äntligen ;-) igår kom vi iväg för att köpa sommarmöbler, först åkte vi till Bra Sommarmöbler och dom hade jätte mycket fint, dom hade helt enkelt för mycket, vi bara gick runt och runt. Vår nya balkong är inte så stor (läs jätte liten) så alla underbara soffor och grupper får inte plats. Sen ville jag ha nåt man kunde krypa upp i fast ingen fällstol, för camping. Ja ni kan tänka hur det hela förflöt. Vi åkte istället till Ikea =) löv it!!!

Så tillslut blev det denna: 

 
VÄDERÖ Soffa
Den ser inte mycket ut för världen men med en klargrön dyna så är den riktigt mysig, och jag inbillar mig att man kan ligga i den med uppdragna ben =). Jag skulle sola idag??? efter jobbet så sent igår kväll var Daniel TVUNGEN att montera ihop den, för jag skulle juh sola när jag kom hem, istället var det molning? Det skulle juh vara SOL!!!

Nu behöver vi ett litet lågt bord/pall, nån som har förslag på var man kan hitta det, snygg gärna med ;-)

Ha en toppen helg! Vi ska äta tacos och kolla film, nice!!! 


Sol, sol, sol!

Jobbat två dagar nu (sjukskriven 50%) känner mig redan ganska trött och sliten men kanske är det ovana, håller på bli förskyld, suprice, jag är väl aldrig sjuk (ironisk som f-n)?? Hoppas i alla fall att det stannar vi det =)

Efter jobbet satt jag och solade på balkongen tills älsklingen kom hem, då gick vi ut på en solig promenad, skit nice! Mer sol åt det bleka svenska folket! =) Vill köpa balkongmöbler men vet inte vilken sort, vad har ni för några? Skulle vilja ha något man kan mer vila i en än cafe stol...

RSS 2.0