Duktiga mig...

... jag har inte ätit onyttigheter på två veckor, på veckodagarna. Man får börja med det lilla i det stora. Men idag är det fredag och helgen närmar sig med stormsteg, så idag blir det lite färdgodis i bilen ner till Malmö. Planen är dock att försöka hålla igen på helgerna med och inte bara trycka i sig bara för att man "får". Det sköna är att när jag verkligen bestämt mig så är det inte så svårt och då har ändå haft lingonveckan under tiden. Det kanske inte låter så jobbigt för er som redan är nyttiga, men det har blivit en dålig vana/beroende efter vart hemma, dag efter dag och då få unna sig nåt gott på kvällen. Men nu går vi med mysteg emot lite bättre vanor.

Trevlig Helg!!! 

  

att jag aldrig lär mig...

... snart har det gått en vecka som jag kännt mig hyffsat frisk =), nytt rekord. Men vad gör Hanna? Jo hon ska rota fram julgardiner, stryka, tvätta, städa, plocka, träffa vänner och helst på en och samma gång. Underbart att känna att orken, lusten och enegin är på G, men nu är jag helt slut. Hoppas att inte helgen blir "förstörd" pga av detta. Vi ska ner till Malmö, hälsa på underbara Emilie. På lördag om det är hyffsat väder så ska vi ta tåget över till Köpenhamn, mys, mys.

Nej nu ska jag hämta tvätten, sen ska jag duscha och ta mig hem till min favvo kusin vitamin, Elise!

Kram!

samhällsgnäll

Stod och väntade på bussen igår i Brunnsparken vid lunchtid igår. Det regnade inte men var ganska blåsigt och höstruskigt. Tänkte ställa mig i en av kurerna för skydd för vinden men då sitter det två gymnasietjejer och röker i kuren. Jag kände mig sååå gammal och gnällig men hur äckligt är inte det, ska man röka så får man väl tåla att det blåser lite på en. Tänk på alla allergiker och äldre och sjuka som faktiskt behöver sitta ner. Grr på dom! 

Samtidigt som jag stod där och muttrade inombords som värsta gnälltanten så inom loppet ev 3-4 minuter kom det fram två tiggande kvinnor. Det är självklart jätte tragiskt att dom ska behöva tigga för att kunna få mat för dagen eller för deras släktingas räkning, men det är inte okej att komma upp i ansiktet på folk. Det räcker knappt att skaka på huvudet som betyder nej förrän nästa är där. För några veckor sedan va det en som drog mig i armen, att jag inte fick spel, personlig integritet TACK! Det är inte okej, och jag vill då verkligen inte ge den personen en krona. 

Jag ger inte tiggare pengar, jag har aldrig några sedlar eller mynt för den delen heller, och jag tror inte dom tar kort ;-), nej ska inte skoja. Jag vill hellre stödja organiserat stöd, ett julklappstips för i år är, Barnfondens gåvokatalog. Ge bort en get till en familj i Afrika tex.

Annars så stickar jag en del och idag ska bus/sur-Siri åka hem. Tror hon kommer tycka att det är jätte skönt att få gå ut igen. Men visst har vi myst en hel del, men mest har bus & sur Siri vart framme, haha. I eftermiddag ska  jag in till stan och fika med Jenny, supermysigt i höstrusket. 

Kram!  

Efter regn kommer lite sol

Mår mycket bättre idag! Psykiskt i alla fall =). Va en jobbig dag igår men kvällen blev desto bättre. När Daniel kom hem så duschade han snabt och vi tog bussen in till stan. Middag på stan är alltid mysigt, då jag gillar Jensens Böfhouse (hur det nu stavas) så gick vi dit. Vi beställde en trerätters meny, det va så gott, tyvärr gick tiden alldeles för fort så när vi skulle ha efterrätt så hann vi får in kaffet men inte efterrätten innan vi var tvugna att gå. Då sa jag ändå till när vi ätit upp middagen att vi började få lite bråttom så skulle det ta länge att få efterrätten? Nej då det går fort, men det gjorde det tyvärr inte, och jag som va SÅ sugen på chockladmousse. Orkade inte säga till för då hade vi så bråttom till bion och då skulle vi bli ännu senare. Men jag överlevde utan efterrätten för på bion fick jag m&m:s och baconchips =)

Bion, bröllopsfotografen va en riktigt "må bra film", jag gillade den. Kanske inte världens bästa film men underhållande. Klart sevärd enligt mig. Gillar man Smala Sussie gillar man även denna.

Idag ska vi ta en eftermiddagspromanad på Liseberg och börja längta efter julen lite mer, den är juh snart här. Sen tar vi en sväng förbi svärpäronen, svärmor ska lära mig att virka blommor. Jag har förresten stickat en mössa, den blev helt ok för att vara första gången på mycket länge som jag stickat. Stckade sist i mellanstadiet tror jag, eller jag blev tvingad att sticka en mössa på LIA:n på arbetsterapin på Östra Sjukhuset oxå, men förutom då. 

Ha en toppen lördag!  
 


Vad gör man?

Vad gör man när hela en inre är fyllt av lessna känslor och hopplöshet. Bröstsmärtan är inte lika intensiv längre, så det är skönt. Jag är inte rädd för smärtan i sig, det är hopplösheten och känslan av att det aldrig tar slut som är det tunga att bära. Har fortfarande inte haft en bra vecka där jag känner att hälsan stabiliserar sig det där sista så att jag kan känna mig hyffsat frisk. Varje vecka är det någoting nytt eller gammalt som blossar upp igen.

I augusti när jag åkte in på sjukhuset så var jag så trött och dålig, jag var 90% dålig hela tiden, dygnet runt. Bra dagar fanns knappt. Nu mår jag ca 60% bra, har bra dagar några dagar i veckan är inte alls lika trött, har knappt några utslag, ögonen är bra. Men jag har fortfarande inte gått över tröskeln till att känna mig stabil i min hälsa, har fortfarande massa diffusa besvär som gör att jag inte orkar fullt ut. Det är självklart skillnad på att vara jätte sjuk och ha något allvarligt, så jag är jätte glad att jag det inte var något med min bröstsmärta. MEN läkarna inser oftast inte hur mycket min hälsa påverkar att jag inte kan leva mitt liv. Den ryggsäcken får man bära själv. Det hjälper inte alltid att tänka possitiva tankar och försöka vara hoppful. Så vad gör man, försöker få dagen att gå och hoppas på en bättre dag nästa dag? 

Vi ska gå på bio ikväll och se bröllopsfotografen. Hoppas att den är bra, skratt sägs vara förlösande.

Jag mår ändå ganska bra

Igår kväll började det kännas konstigt, tryckande och stickande känsla på mitt vänstar bröst, ja eller inte själva bröstet men på insidan precis vid hjärtat typ. Blev plötsligt väldigt seg och bestämde mig för att gå och lägga mig. Sov till 04.00 på morgonen och då kändes det ännu mer än innan. Detta är ingenting jag känner igen från innan.

Vi åkte till vårdcentralen på förmiddagen, min läkare va inte där idag så en annan läkare kollade knappt och skickade hem mig tills på fredag. Jag hade då jätte ont och man blir rädd när det sitter så nära hjärtat. Jag blev inte nöjd med hans undersökning som va att lyssna på lungorna. jag har en reumatisk systemsjukdom som är jätte aktiv och sätter sig på insidan kroppen. För att göra en lång historia kort, så åkte vi upp till reumatologen för att få råd, min reumatolog jobbade inte heller idag, men sköterskorna tyckte inte att jag skulle gå hem med detta. Så vi fick gå ner till akuten, så nu vet vi att det inte är hjärtat och lungorna ser bra ut, men var det är kunde doktorn inte svara på, bara att det inte är något allvarligt.

Som tur var, va Daniel med mig hela dan. Man känner sig så ensam och utsatt för andras/läkares åsikter, föreställningar m.m. om vad det kan vara. När läkaren på akuten frågade hur ont jag hade på en skala från 1-10 svarade jag 6. Så ont?, kontrade han med då. Annars hade jag inte varit där. Sen undersökte han lite och sa att mitt EKG såg bra ut. Sedan frågade han om smärtan lagt sig lite nu? Du verkar vara en sån där orolig själ. Nej smärtan var kvar och jag hade absolut inte varit där om jag inte hade haft riktigt ont. Blir så trött på många läkares attityder. Hade jag fått välja hade jag aldrig mer satt min fot på sjukhuset.

Hoppas att detta lägger sig snart, orkar inte bråka med hela vårdapparaten mer denna veckan. 



The love off my life... 

Vill inte städa men vill ha det rent

Idag ska vi städa, för det bestämde JAG igår att vi behövde göra, sitter och väntar på att Daniel ska komma hem, jag kunde juh börjat lite granna typ nu men jag känner inte alls för det idag. Tar emot i varenda liten cell i min kropp. Och bus/terrorist-Siri håller på att slicka sig rent och lägger sig tillrätta här i vår soffa, hon VILL inte heller städa. Stackars Daniel, har två latmaskar här hemma.

Kollade igenom bilderna på vår data för nån dag sen, har jag lagt upp bilder från i påskas, vår tripp till Glasgow? I så fall kanske ni får en repris.

     

   

   

Gillade verkligen Glasgow, bra shopping och en trevlig stad som man ser mycket av på två dagar. Hade vi vart där längre hade jag gärna åkt ut och tittat på slott och slätter. Maten va väl sådär, men lite idiskt och liknande räddade även den biten.  

En ganska vanlig måndag

Efter en skön promenad nere vid älvstanden och lite lunch i magen känns inte denna måndag så tokig ändå. Får se vad resten av dagen bär med sig.


Övning på stickning pågår

Min älskling är fortfarande dålig, kan vara magsjuka av nåt slag så vi får tyvärr ställa in singstar kvällen hemma hos oss på lördag =(, men det får bli en annan helg =)

Idag har jag varit på Hisingens bibliotek för första gången, det va trevligt! Lånade pyssel böcker, bla hur man lär sig att sticka. Ja jag kommer väl tycka att det är roligt i två dar innan jag som vanligt tappar intresset. Så jag har övar idag, hela dan.




Lånade bland annat denna här, bilden kommer från garnkorgen.se
Siri har nu varit hos oss i två dagar, förutom när hon dinglade i mina spetsgardiner har det gått väldigt bra. Hon är väldigt morgonpigg dock, vill gärna leka vid 07.00, synd då att vi inte har någon sovrumdörr, hehe. Hade vart bra att ha.

Sov gott!  

snälla tomten, jag vill ha...



dessa kommer från systerlycklig.se och kostar 99kr styck, inte en förmögenhet men är det tomt i plånkan så blir det inga

Siri

Svaret är Siri

  

Vi ska passa Stina och Tomas (Daniels kusin) katt Siri i två veckor då dom åker till Egypten och bor på allinclusive hotell och solar och badar, vi är inte ALLS avundsjuka, men vi har ett kattbäbis att gosa med. Än så länge går hon mest omkring och spanar läget men vi har hunnit leka lite med. Kattmys, väldens bästa mys!  

sjukdomsbloggen

Sjukdomsbloggen, ska kanske döpa om min blogg? Bli som många gamlingar, jag har sjöborre, mjäll, rollator och eksem. Ja min granne hon har det mycket värre än dig hon, har det och det och det. Ska kanske inte skämta men mitt liv handlar just nu en hel del om sjukdomar. Har vart hos allmänläkarn idag, ingen bihålsinflammation, än i alla fall, så jag fick kortisonspary, som ska motverka att jag får det =), hurra!

Tog min andra svinis idag, hoppas jag inte får massa biverkningar, jag tror och hoppas inte det. Men min käre make är sjuk han med. Jag kan ha smittat honom, men hans symtom är motsatt till mina, så kanske inte. Så vi har sjukstuga hemma idag. Men tills helgen då ska vi vara pigga som två piggelinosar!

Vad har ni för sjukdomar eller besvär, vi kan väl dela med varann? ;-)



Min snygge man på semestern, hoppas han krya på sig snart!


en gåta

Vad är svart, ca 30 cm långt och ganska hårigt och kommer ligga i min/våran säng närmsta två veckorna? Ja det kan ni klura på tills tisdagkväll då avsljöjar jag det =)


Två månader som gifta

Igår var det två månader sedan vi gifte oss, fast då jag gick omkring i pyjamas och klagade över hur förskyld jag var så blev det inget utöver det vanliga i mysväg ;-). Jag blev dock väldigt omhändertagen av min man, med mat och tidning och allmän ompyssling. Känner mig fortfarande lite risig men inte sämre så det är nog bara en vanlig förskylning, ska ta det lite lugnt och sen är jag nog på G igen.

Många har frågat oss, hur känns det nu när ni är gifta? Ja det känns som vanligt, jag tror att om man tror att livet ska förändras att giftemålet plötsligt ska "bära upp" förhållandet och relationen så är man nog ute på hal is. Klart det känns helt underbart att vara gift med den man älskar mest, mannen i ens liv. Samtidigt är vardagen densamma, det finns fortfarande bra och dåliga dagar. Han har fortfarande ludd mellan tårna som sprids överallt när han tar av sig sockarna. Tycker dock att det är konstigt att det inte försvann där i rådhuset ;-). Jag tror att man ska ta vara på de små ögonblicken och sakerna i vardagen och aldrig ta varandra förgivet.  



På Liseberg september -08, när jag precis kommit hem från Australien. Nu längtar jag efter jul på Liseberg, glögg, pepparkakor, tomtar och annat mys.

Lugnagatan

Denna helgen går i förkylningens tecken. Är inte jätteförsyld egentligen men har väldigt ont i mina bihålor och känner mig hängig. Så igår var vi och handlade lite på dan och sen åkte vi förbi svärpäronen och fikade några timmar, på kvällen var vi bara hemma och myste vid tv:n. 

Men såhär går harangen i mitt huvud just nu: Hur sjuk är jag? Om jag är väldigt sjuk (hur sjuk det nu är) så ska jag sluta med min medicin i några dagar, för den hämmar imunförsvaret att ta hand om förskylningen då. Men egentligen vill jag inte sluta ta den för den gör att det "andra" inte bryter igenom. Har jag bihålsinflammation? Vad är det för doktor på jourcentralen, fattar dom hela min sjukdomsbild, behöver dom fatta. Kanske behöver jag penicillin. Tål jag då det penicillinet. Hur mycket sämre hinner jag bli tills imorn? Jag brukar bli sjuk mycket och fort. Börjar få ont i halsen med, tycker synd om mig själv =). Vad ska vi göra? Jag har läkartid på tisdag, men det är några dagar kvar. Japp this is my life! =)

Kanske ska börja med att klä på mig, hoppas ni har en bra dag!

Grattis alla pappor, det är farsdag idag, hurra hurra.

  

Fredags-godis

I förmiddags fick jag mig en stor portion "egobooz" något som höjde mitt självförtroende massor. Jag säger inte mer än så just nu, nej jag är inte gravid, vi är redan gifta, katterna är inte på väg, ni kan sluta gissa och så berättar jag kanske så småningom ;-) Men efter många motgångar så känns det alltid skönt när något lite roligare händer.

Fredag idag, igen =). Veckorna går fort fast man är hemma och sjukskriven. Men massa samtal besök hit och dit och tiden går. Känns dock som att jag håller på att bli lite förskyld, bort, bort snorbakterier. Fast jag har inte vart "vanligt" sjuk, som förskyld på länge så det kanske är dags.

I söndags var vi uppe vi mannens jobb och på vägen upp, emot Alingsås nånstans så fanns det en godisfabrik, jag vet inte om dom gör godis där men det fanns massa, massa gottit godis. Så nu har mannen framkallat ett nytt fredagsberoende, fredags-godis därifrån. Ikväll ska vi till min underbara vän Johanna och hennes familj och kolla på Idol, jag ska ta med mig lite gottit godis till dom med. Annars får vi se vad helgen bär med sig.



Min äldsta vän, underbara Johanna


skrattretande

Satt på bussen idag efter jag åter igen, vart på två sjukvårdsinrättningar. Kändes så bisarrt på nåt sätt att jag som läst till aktiveringspedagog och då pluggat rehabilitering och hur man samverkar kring person för att få en helthetssyn, inte kan få till detta kring mig själv. Jag tar det inte på mig själv, absolut inte, men att sjukvården, sjukgymnast, försäkringskassa kör sina race och ser inte helheten alls. Där står man mitt emellan allt och känner maktlösheten växa och orken tryta. Jag känner mig väldigt ofta ledsen och utsatt. Hade jag inte haft en underbar familj och min underbara man skulle jag inte orkat kämpa mer.

Tycker det är hemskt att människor blir bahandlade så här, var finns medmänskligheten, värmen, förståelsen???

Fy för Sveriges klimat år 2009! Grr



Igår firade vi svärmor som fyllt 50 år

Min svärmor, den bästa som hon själv säger, eftersom jag bara har en så måste hon vara den bästa av dom ;-), fyllde 50 år i början på oktober, men då hade hon rymt iväg. Så igår fick vi fira henne med en heldag. Först var vi på smyckeskurs hos Millefiori i Linnestan, rekomenderas varmt. Vi fick även med våra "män" vilket hon som hade kursen var impad av, dom va riktigt duktiga, men självklart blev det manliga armband ;-) 

    


     

  

Efter 3 timmars pärlande, fika och massa kul hos Millefiori var det dags för lite käk och vad passade inte bättre än RumpanBar. Mmm så gott och trevligt.

  

Sedan åkte vi ut till Björlanda där vi åt penistårta (som jag och mamma bakat) och spelade spel. En jätte trevlig dag och kväll.

   

 

RSS 2.0