Gott nytt år!

Gott nytt år!

Vi har haft julledigt, träffat släkat och vänner, shoppat och annat skoj, därav dålig uppdatering.

Jag är inte jätte ledsen att detta sjukdomsår är till ända, nästa år kan inte annat är att bli SÅ mycket bättre, rent hälsomässigt. Men visst har det hänt roliga saker också, jag har gift mig med världens underbaraste man =)

Nu ska festklänning på och håret fixas innan vi ska till Sandra och Jonas på nyårs galej, ska bli jätte roligt!

 

My girls knows how to party ;-)...

mellandagskul...

... idag tog vi mannen och jag bussen in till stan och skulle sätta sprätt på presentkorten vi fick av tomten. Mannen skulle också byta kalsongerna han fick av tomten, tydligen var dom för små, rumpan som blitt för stor sen han träffade mig och han slutade träna ;-)

Jag handlade en klänning och några tröjor på H&M, hoppas dom passar, orkade inte prova.

Sen åt vi en god lunch på GamlePort och begav oss emot korsvägen, vi skulle gå på Världskulturmuseet men den gick inte den inte, det var stängt, måndag idag så det ska alla tänka på och veta att museer är inte öppet idag. Snopna vi blev, få bli en annan dag istället. Så nu är vi hemma och får greja lite istället. 

Förresten, nyår har inte vart ännu och det är VÅR kläder i butikerna!!! 

God fortsättning...

... vi har julledigt här hemma, tom mannen är ledig en vecka till!

Vi har haft en toppen bra jul med klappar och mat, idag blir det lite shopping för mig!=)

Kramar!!!

Uppesittarkväll...

... imorgon kommer tomten, ja eller han kommer inte till oss, det kommer nämligen ingen tomte hem till Daniels föräldrar, detta har jag jag fått förklarat av min käre man, att han kommer INTE när den yngsta som firar jul är 22 år, dumt tycker jag, till MIG brukar tomten alltid komma. Hoppas han inte saknar mig allt för mycket hos moster i Mölnlycke... :TOMTEN!, jag är i Mölnlycket nästa år! 


Annars så är klapparna packade (inslagna) och under garanen, granen pyntad, lägenheten städad, tacosen på G och filmen hyrd, jag har äntligen (enligt Daniel) gått med på att se män som hatar kvinnor och idag ska vi se andra delen, jag har mått så dåligt så jag har inte orkat se tragiska filmer, vart för känslig, men nu mår jag bättre fast jag fortfarande är ganska känslig men inga ursäkter kvar så nu kan uppesittarkvällen börja!   

GOD JUL TILL ER ALLA!!!

Inte mycket...

Känner mig lite uttråkad, Daniel jobbar och jag springer i tvättstugan. Så TRÅKIGT, pillar lite med grejer hemma, julklappar och sånt men har ingen riktig inpiration till något. Ja sånna dagar har man väl ibland också. Bara två nätter till julafton =)


Granen vs grenen

Klär älsklingens gren...
Jag och älsklingen klär granen och dricker glögg, mysigt!

ps. Vår 200kr gran, saknar några grenar stackarn ds


status

Igår= pms en bra stund på förmiddagen, mycket va min mans fel, just då i alla fall ;-) Sedan tog jag mig kragen och vi satte oss i bilen och åkte ner till Kungsmässan för att inhandla lite julklappar, till mig =). Då jag fick pengar av mamma att handla själv, tack så mycket! Det blev kuliga sällskapsspel och en snygg bolero. En del annat krafs också. Sedan åkte vi vidare till mamma och hennes särbo i Onsala, där vi bastade (så skönt!) åt god mat och prövade ett av mina kuliga spel, skit skön kväll.

Idag = pynta granen, städa, handla, göra köttbullar, typ i alla fall. Mannen jobbar måndag till onsdag så vi gör så mycket vi hinner idag =). Sen skulle styvfar komma över på en fika. Upptäckte precis att mannen åkt iväg utan båda sina telefoner (vanliga och jobbmobilen), är det en pik tror ni? ;-) Jag tror att han är lite vimsig, eller jag vet...

Julemys till att där ute i jul Sverige!


fredagsmys

...sitter i soffan med min sköna varma vetekudde, ni som inte äger någon, köp en IDAG! Den hjälper emot det mesta, mensvärk, ryggvärk, nackvärk ja jag kan hålla på så till jag rapat upp varje kroppsdel. Men tycker även att det känns skönt att värma den när man känner sig lite kall och nere, som en varm kram blir den =)

Vetebälte
Lundmyr of Sweden, Favorit, finns på massa webbshoppar, tex gymgrossiten, billigare än i affären.

Idag är jag varken ledsen eller deppig bara lite kall, vintern har hittat till Göteborg. Posten kom precis och vad trillade inte ner i min brevlåda om inte Allt om Resor, så nu ska jag mysa i soffan och kolla i min tidning och drömma mig bort.




Funderar på när vi ska ta fram granen, kanske ikväll? Brukar vänta till några dar innan julafton men Daniel jobbar måndag-onsdag så det får bli i helgen. Så varför inte idag istället för söndag? ja den som lever får se. Jag ska i alla fall mysa med min älskling, vi hann inte med mycket mys förra helgen.

Snart kommer tomten...


Grattis Johanna!

Ja må hon leva, idag fyller Johanna 29-år!

Väldens bästa vän och mamma, hon ska ha en liten "sladdis" till våren, ett syskon till en 10-åring och 7-åring. Ja det är lite sjukt då jag inte fått till en ännu ;-)


 

Lite irriterad...

...hade tid hos frissan idag klockan 16.00, skulle göra några slingor, hotta upp håret lite och klippa topparna.

Kanske inte låter som något stort, men för mig går hemma så blir att ta sig iväg en grej, lagade middag innan så Daniel skulle kunna åka till bowlingen direkt. Slänger på mig 800 lager för att gå bort till frissan, en promenad på 10-15 minuter i kalla, kalla vinden, men vad gör man liksom inte. 

Så kommer jag i alla fall dit och min frissa kollar undrande på mig, du skulle komma imorn säger hon. Då har hon skivit imorgon i sin bokningsbok och på min lapp står det 17/12. Visst det kan bli fel ibland och hon har tid imorn, men min magkänsla sa mig bara att hon klantat sig innan. Jag ville tänka över det och sa att jag skulle återkomma imorgon. Ibland blir man så ställd så man inte vet vad man ska svara. Kände att det är hon som ska "fjäska" för mig och se till att det blir plåster på såren, men inte. 

Till saken hör som är ännu värre egentligen är att när jag skulle göra provuppsättning inför min bröllopsdag/vigseldagen, detta var på fredagen och jag skulle gifta mig på tisdagen, så klämmer hon ur sig att hon inte jobbar den dagen men att en kollega ska fixa det åt henne, hon är så duktig, jadajada. Jag hade bokat tiden hos henne way back. Jag hade då varit hemma från sjukhuset en vecka, kände att jag inte orkade ta det och att det säkert skulle bli bra ändå. Kollegan verkade inte vara överförtjust heller, vilket kändes sådär skoj. Men vem kan fixa frisör på några dagar och mitt största problem var hälsan just då. Sen på själva vigseldagen var hon där ändå och allt blev bra ändå.  

Hon är jätte gullig och glad, ganska duktig också men hon ska vara professionell frisör och ska ta hand om sina kunder. När jag jobbar gör jag allt för att göra mina patienter/kunder ska vara nöjda och glada =). Tror jag avbokar tiden, jag måste inte klippa mig (det är inte slitet) och slingorna kan vara. Ska nog inte gå dit mer, vet att det inte är bara detta som gjort det, men jag gillar inte vara den där (gamla) Hanna som ursäktar det mesta, dom menade inte nåt, det blir fel ibland m.m. jag vill ha det jag betalar för när jag är kund.

Nån som vet en bra frissa till lagom pris??? 

Nu känns det lite bättre, skrivit av mig lite, dom goda nyheterna överväger dock stort idag =)))


God Jul till oss!

... idag fick jag och Daniel den bästa julklappen vi kunde ha fått, omprövningen på försäkringskassan gav mig RÄTT! Jag ska få pengar för min sjukskrivning, bort alla lånen, bort att leva på exixtensminimum, tack så j-vla mycket.

TACK älskling som orkat kämpa för min rätt, tjatat, klagat, skickat papper när jag inte orkat. För alla ska veta, att vissa som arbetar där kränker och beter sig riktigt illa. Men Daniel har haft envisheten och styrkan han har väll inte alltid haft tålamodet med dom heller, men för mig har det varit alldeles för personligt.

Men ÄNTLIGEN, tack tomten!


...

jag är den sämsta julstjärne bagaren, mamma blev försenad och jag fick baka, baka, själv. Kostig konsitens på degen och "benen blev lite tunna och deformerade" men goda blev dom, nu vet jag i alla fall, jag ska INTE bli professionell julstjänebagare =)

Ska leta fram dom finaste till svärmor, så hon tror att jag är bra på baka haha. Tur vi inte lever kvar på husmorstiden, jag skulle vart bland dom sämsta. Jag håller fortfarande på att lära mig sticka, några husmors poäng. Yes ;-)

men dom blev goda, tryckte i massa fyllning =P

Joulutorttuja...


Jag är hemma hos mamma och vi ska baka finska julstjärnor till jul. För er som inte vet är det smördeg som formas som en stjärna och fylls med plommonfyllning, ja typ i alla fall. Vi gjorde degen igår kväll och så skulle vi baka till dom idag, men mamma är försvunnen? Tror hon vart stygg så tomten tog henne ;-), nej hon är med och ser till att sjukvården sköter sig. Min mamma hjälper alla hon kan, har ett hjärta av guld! Hon borde nästan vart med på svenskahjältar, hon ger sin sista smula om hon behövde. Fast ibland ska hon tänka lite mer på sig själv oxå.



så jag väntar och väntar, ser när snön faller så fint! Snart är julen här =)



gahhh...

... ska inte dricka så mycket och ofta, i lördags kväll på Torsson och innan slank det ner en del alkohol, gott va det och det va kul på konserten. Men jag skulle inte vara bakfull igår, och känner mig fortfarande sjukt trött idag =/, skyller mycket på åldern men en del på att jag faktiskt inte vart bra så länge än, då ska jag inte dricka så tätt, fy >Hanna.

Nyår next time, eller ja typ ;-)

Börjar bli sugen på att jobba och tror att jag skulle fixa att jobba lite granna =), sitter hemma på min kammare och klurar på vad och när, hur. Det är trotts allt lågkonjuktur, men jag är hoppful. Jag är så himla bra, vem vill inte ha mig ;-) anställd. Nej mamma och Daniel jag är inte lika "lat" på jobbet, där får jag betalt vett ni ;-)

Nej ska ta inta kaffe i mitt blodomlopp eller vart det nu hamnar och försöka göra något vettigt! 

 


Ikväll smäller det...

... vi ska på Torssons på MusikensHus i Majorna. Detta är min svärfars idoler och han har terroriserat Marie (svärmor) i alla dessa år så nu har hon lärt sig att "tycka om" musiken (hon säger att den är bra). Till detta hör att min kära man också tycker att dessa texter är bra(plågad under barndomen), så då och då sjunger han en bit för mig. I ett svagt ögonblick tänkte jag vara lite snäll så jag sa ja till att följa med. Ni vet han gör nåt för dig (ca 3 gånger), följer med på sånt som inte är så intressant för honom och så följer du med på sånt han gillar Torsson( 1 gång). 

http://www.youtube.com/watch?v=Se8oEWxTlPQ

Kolla in detta likson, är ni inte avundsjuka ;-)

Fast igår kväll när jag försökte påpekade mitt brinnande intresse för detta evenemang så säger mannen: håll i er: JAG följde juh med på MADONNA i sommras. VA? du kan inte jämför Madonna med Torsson??? Ja jag vet det blir familjerådgivning på måndag, hoppas dom har akuttid ;-)

Ha en skön helg och jag vet att NI är så avundsjuka. Jo förresten va min plan från början, massa, massa rödvin innan och under tiden, men jag är lite osäker idag då jag vaknade med utslag förra söndagen, efter en del rödvin under lördag kvällen. 

 

Kolla vilka snyggningar ;-)

Ha en skön lördag!

lite gladare idag

Sovit gott i natt och efter god sömn känns livet lite lättare. Ska försöka ta tag i lite grejer som blivit liggade några dar, mail som ska skickas, samtal som ringas. Hinner nog sticka lite med mellan varven =)

Ikväll är det Idol final hos sötaste Babette och fina barnen, heja heja, vet inte vem jag hejjar på men hoppas det blir bra show.

Imorgon ska jag gå på något spännande med mina pärpäron =), berättar mer imorn!




Igår var det ett år sedan jag och Daniel offeciellt flyttade ihop, lycky me, som tillslut fattade att han va mannen i mitt liv. Jag är kärare än kärast i min underbara man, tack älskling för att du älskar mig och orkar med mig varje dag, både dom glada och mindre glada dagarna. 

Ha en en underbar helg med massa lussebullar och glögg!  

energilös...

...efter att ha varit dålig, undrat, kämpat, oroat mig i ett års tid, vände det äntligen. Hurra! Jag är så glad, jag var helt euforisk i två/tre veckor. Nu känner jag mig helt tom, som ett svart hål. Har ingen ångest (vilket har funnits med i bilden när jag varit riktigt dålig), känner mig inte orolig eller förbannad. Känner inte mycket alls, klart jag känner men lite mindre (omtumlande) känslor och inte lika "stora/starka" känslor, innan har jag kännt så mycket och det har varit för att "överleva". Orka en vecka till av sjukdom, veta vad som är fel, hur man årgärdar sjukdomen?, när, var?, varför, hur länge? Kroppen har befunnit sig i stress 24/7, då kroppen är stressad laddar den för flykt, överlevnad en instikt från urminnes tider.

Har en kännsla av att det jag känner just nu är ganska normalt. Det kommer ta tid att kunna bearbeta vad jag varit med om, att jag på sätt och vis missat ett år av mitt liv, lära mig att leva med min sjukdom, medicinera VARJE dag resten av mitt liv, alla kränkningar från läkare, försäkringskassa. Det är nu som kroppen orkar tänka på detta, innan handlade det om att "överleva" varje dag, orkar kämpa på till nästa morgon och nästa. Jag har varit lite småförskyld med förutom det har jag inte velat göra någonting, har suttit i soffan och haft på tv:n och stickat och virkat. Efter jag haft lite dåligt samvete för att jag inte GÖR någonting vettigt så ska jag låta kroppen och hjärnan göra det den vill, om jag så ska sitta här imorn också. Jag sticka skiten ur mig, terapi för själen.



Ingen fara med mig!
Jag har ett underbart liv med massa fina vänner och familj, ska bara "återhämta" mig lite...

kisses!!!

Efter sol kommer regn ;-)

Efter en skitkul helg med lite vänner här hemma och utgång med bästa Sandra och Jenny, tack sköna brudar you made my evening =)... så känner jag mig rätt hängig, nyser och har ont i huvudet. Men det får det vara värt ;-). Så kul att ha lite kvalitetsliv några dagar.

Idag har jag suttit och soffan och stickat hela dagen och inte gjort något vettigt alls, vi ska strax iväg till mamma och äta middag!

Kan inte visa mina stickningar ifall tomten ska leverera några av dessa ;-) den som lever får se =)

Skön tisdag på er!

Hipp hipp hurra...

idag är det Jaris (styvfars) födelsedag!

Nu är du ett år äldre än förra året, bara ca 16 år kvar till pension ;-)



Bilden är från Jaris 50-års kalas förra året, ikväll ska vi hem till Jari och äta en liten bit mat. Annars ska jag plocka och städa hemma, tvätta lite, det behövs. Så på med lite party musik och fram med dammsugaren.


Vinter torsdag

Var på jul-lunch på Hamnkrogen på Liseberg igår med mina gamla work-mates från Färdtjänsten. Så gott och trevligt, saknar att ha goa jobbarkompisar. Får ta och fixa mig ett jobb snart =)

Sedan var jag hos en gammal klasskompis Karolina med några andra klasskompisar och åt, igen, middag och god fika och massa trevligt snack. Dagarna och åren går så fort plötsligt när man sitter och pratar om "oldtimes". Hade en underbar dag igår men jag känner att jag inte riktigt har 100% ork, men det kommer.

Idag är jag hos mamma och vi har bakat en del gottigt så som, kärleksmums och mjuk pepparkaka, mumsigt.

Förresten, jag har dolt någonting, jag är inte så "frisk" som jag hävdat de senaste dagarna. Jag lider av något så allvarligt som ett infekterat nagelband. Jag bet av nagelbandet på sidan av nageln i söndags, även om jag redan innan vet att det brukar bli rött och irriterat. Men i alla fall så är fingret nu dubbelt så stort på den sidan och alldeles röd/lila. När man trycker på det så kommer det ut var. Jag ringde sköterskan på vårdcentralen och jag skulle badda den med sprit i några dar annars så får jag påbörja en penicillinkur. Och det känns juh lite onördigt för ett avtuggat nagelband, eller? =) Daniel tyckte att det skulle vara jag som behövde penicillin för en sån sak om det va nån. Jag håller er underrättade. Ni kan vara lugna, det gör inte särskilt ont förutom när jag ska diska och så, för då måste jag vila mitt finger ;-)

Bubblor i magen, och det är inte gas ;-)

Jag är sådär galet lycklig, det bara bubblar inombords. Jag har nu mått bra (förutom lite fyllesjuk i söndags ;-)) många dagar i sträck och det har inte hänt på ett år, lucky me! Jag tar fortfarande inte hälsan förgivet och rädd är jag varje dag när jag vaknar, att det inte ska fortsätta. Men jag kan slappna av och njuta mer dag för dag, och för att säga det själv: jag förtjänar detta SÅ mycket, och min man, familj och vänner, som fått en glad, possitiv Hanna "tillbaka", framtidstron börjar återvända. Tror att detta kommer bli den fattigaste men lyckligaste julen ever, jag har aldrig uppskattat relationer mer. Julen är inte om pengar, den handlar om familj och vänner, tid tillsammans och lite om god mat! 

Helgen var toppen, tack underbara Emilie! I lördags var vi i Köpenhamn på dagen gick lite i affärer och drack lite vin i Nyhavn, under filtar och gasolvärmare. Sedan blev det indiskt till middag och spontanbesök på en förfest hos en kompis till Emilie och efter "lite" vin, så tyckte vi alla tre att nattclub inte var en dålig idé´;-), så några timmar på Hipp blev det, det va skönt att få komma ut och dansa, länge sedan. Tack för en toppen helg! 

   

   

här i Perth Australien träffades vi...

      

   

    

RSS 2.0