Livsutmaningar

Pratade men en vän igår och vi kom in på livsutmaningar. De flesta utmaningar i livet göra att man i slutändan växer och blir starkare. Men utmaningen att alltid vara sjuk, ha en kronisk sjukdom som man inte kan styra över den är svår. Du kan inte göra någonting åt din hälsa, inte påverka någonting och du kan inte uppnå någonting utan hälsan. Det bara tar stopp där.

Jag har fått en ny syn på livet, uppskattar "det lilla", jag känner mig själv bättre men jag kan inte uppfylla mina drömmar, för då behöver man vara frisk.

De människor som är friska, ni har alla möjligeheter att förändra det som inte känns bra i er liv.

Jag har kvar förståelsen för att andra människor lever sina liv och deras beskymmer är verkliga och stora beskymmer för dem. Men efter att ha varit dålig sen efter nyår nu, så är mitt tålamod slut (för stunden), är bitter, orkar inte höra om människors små problem, en snuva hit eller dit, jobbigt på jobbet. Känner mig hemsk men just nu kämpar jag att orka, orka keep on going, trotts alla motgångar.


Going!

Fått nytt penicillin så nu håller jag tummarna att jag snart ska bli bättre, segt detta här!

Våran adoptiv katt Skatten är inte den gossigaste herrar och verkligen ingen knä-katt. Han är som gosigast precis efter han vaknat, då ska han (ibland) trampa på oss och bli kliad bakom öronen, då spinner han jätte högt. Idag när vi sovit middag, jag och Skattis så satte jag mig i soffan. Han kom piringande och hoppade upp i mitt knä (ovanligt) och skulle ha gos, efter att jag kliat han så jag nästan fått kramp och var täckt av katthår så lägger han sig i knäet och sover en stund! Det händer liksom inte. 

Då klappar hjärtat och man är så lycklig, att vår kille bara blir mer och mer trygg hemma hos oss och med oss! Då är alla gånger han varit (j-vligt) jobbigt som bortblåsta!

Vår älskade katt!
Ingenting spännande...

Jag håller sakta på att bli bättre, men bli så trött så snabbt =(, huvudet vill mer än kroppen just nu, men några dagar till och jag är på topp! Yiihaa, kanske lite önskedröm men back to ordinary i alla fall =).

Eftersom jag varit dålig så himla länge och maken haft massa annat för sig förutom passa upp mig ;-), så har lägenheten fått se ut som den gör. Men nu fick den sig en snabbdamming och sugning så det är trevligt att vistas här igen!

Våran tvättmaskin funkar nu med, så SKÖNT!

Ska åka och shoppa lite imorn, ska köpa present till en 15-åring och är sugen på en ny klänning, vi får se om jag hittar något kul. Ska nämligen på 50-års kalas på kvällen!

Ha en skön helg!

http://files.hm.com/media/products/A01/DXLA01_82956_76001_87_3711.jpg

Funderar på denna från H&M

Tänk om...

Tänk om det va supeduper kul och vara sjuk och dålig, va mycket roligare än många andra jag hade haft ;-)Me and my BFF:s!

Barndomstrauma...

Har ni något barndomstrauma, det har jag...

När jag var liten kanske 6-7 år, så hade min pappa bara kanal 1 och 2. Klockan 18.15 på vardagarna kom typ Björnesmagasin och det va ganska kul och kolla på. Man nöjde sig med det mesta, det fanns inte så mycket på Tv för barn då. Det va precis innan kabeltv började bli populärt. Inte för att det hjälpte hemma hos min pappa, han hade tre kanler fram till för några år sedan...

Men så på söndagarna så fanns det ett helt galet (negativt galet) program som hette Ika i rutan. Hela eftermiddagen så hoppades jag att det skulle vara någonting annat. Jag tyckte hon va så konstig och läskig. Men så fanns det inget annat och kolla på så då kollade man ändå.

Och vad ser jag idag en tidningsartikel om henne...

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.529038--nar-tanden-slappte-sjong-bob-marley-


Soffläge

Efter att ha haft min avslutande träff i Halmstad, med kursen jag läst halvtid, tisdag till onsdag så är jag helt slut. Jag har pga av min sjukdom redan innan "problem" med orken, sen att drabbas av förskylning och hosta har inte gjort mig piggare. Men nu är kursen slut, kanske kommer någon kompletering på slutet men det är allt. Skönt i alla fall!

Jag träffade en ny härlig vän på kursen, det är kul! Inte så ofta man träffar nya vänner som vuxen och att det bara "stämmer" så bra! Vi ska se till att hålla kontakten, Johanna och jag! Det va det bästa med kursen! 

Idag har jag vilat och sovit, kvällen ska jag tillbringa i soffan. Vila upp mig så jag slipper denna dumma hostan snart!

Sen hoppas jag på nya spännande tider framöver, kanske kan börja jobba lite så smått, man kan alltid hoppas...Längtar efter att få resa bort någonstans!

Välkommen

... Jenny till den "rätta" sidan av stan, Hisingen Island!

Vem trodde att mina två närmsta vänner och min favvo kusin och jag skulle hamna på Hisingen. Jag hade tills jag träfade Daniel aldrig typ vart på Hisingen förutom Backaplan. På Backaplan och B&W som Coop Forum hette för ca 20 år sedan, så handla min mamma typ alla mina kläder, så snygg jag måste vart ;-) Ja det va en lite avstickare.

Men VÄLKOMMEN finaste Jenny, tror du kommer trivs jätte bra i din fina, stora tvåa, det är nu livet börjar åter!Satus här hemma, ska plugga hela dan men är lite rosslig, hostig, snorig men det borde gå ändå (måste gå).

Ikväll är det förfest och tjejhäng, ska bli mysigt även om jag avstår det stora "partyt" =)

Besviken...

Plugga, plugga, plugga...

Mitt nya mantra (eller vad det kallas), kanske det blir verklighet när jag upprepat det tillräckligt många gånger. Skickad in vårt projektarbete i söndags, som jag och en klasskompis skrivit och nu är det bara mitt egna arbete som ska skrivas, sen ska det bara opponeras och redovisas, båda arbetena nästa vecka. Sen är kursen klar! Så skönt!

Kom inte iväg till arbetsförmedlingen igår, eller idag, va hos doktorn idag och blve sjukskriven igen, suck! Alltid är det någonting med hälsan. Ont i halsen och öronen, kanske inte låter så farligt men på mig gör det mig helt utmattad och ont i hela kroppen.

Undrar om jag kommer kunna jobba detta året heller?! Jag vill verkligen men samtidgt är det så tufft att alltid hoppas och så blir man dålig, igen och igen. Besviken är vad man blir...

Plugga va det ja, jag fattar inte ens vad jag ska skriva om men får skriva ihop något kul ;-)Jag längtar efter sol och värme, bild från Danmark sommaren -10

RSS 2.0