Upp som en sol...

och ner som en pannkaka =(

Vaknade idag, kände direkt att det va en mycket bättre dag idag =), både psykiskt och fysiskt. Började ladda för massa saker, tänka, planera, kusin vitamin ringde, jag började fundera på om man skulle ta sig ut på stan, ta några glas, hade vart kul.

Två timmar senare, huvudvärken börjar komma tillbaka och orken och entusiasmen dalar. Messar kusin att det får bli en annan gång. Men det blir bra ändå. Idolkväll med mannen och imorn ska vi ut med svärmor hela dan och göra massa mysigt. Vi har bakat henne en peniskaka (tror inte hon läser här =0) mamma och jag.

formen hittar ni här: http://www.lustjakt.se/Pages/Shop/Items/Search/Search.aspx?query=kakform

Idag är det freeedddaaaagggsss mmyyyysssss




Torsdags lista

Dagens negativa

  • Läkare som inte tar ställning och inte ser helhetsperspektivet
  • Försäkringskassan
  • Huvudvärk
  • Att behöva tacka nej till roligheter pga huvudvärk
  • Inget tålamod med att vara hemma mer

Dagens possitiva 

  • Underbar man och familj
  • Klipptid

Vill klippa upp mitt hår, lite mer flikigt, ganska dålig bild på Reese men lite så här



en blandning mellan dessa två, fast utan lugg, får se om favvo frissan fattar galoppen



Hoppas eran possitiv lista är lite längre än min 

KRAM!

 



Kaffe och bulle

Idag har jag ränt på massa besök, inga roliga sånna utan sjukdomsrelaterade. Nu är jag hemma igen, lite trött och sliten och vad kan passa bättre än lite kaffe och kanelbulle (egen bakad, inte från idag med tinad från frysen).

Men vad händer en liten bit av bullen slinker ner i tagentbordet och lägger sig precis under bostaven t, så nu får jag trycka jätte hår på just den, så irriterande. Så vad har jag lärt mig, ät inte bulle vid datorn eller ha haklapp =P

Igår kväll är jag och Daniel hemma och plötsligt hörs en smäll, jag hör Daniel öppna ytterdörren och jag hör att det hände nått där ute, jag skuttar upp från soffan och när jag kommer ut i hallen ser jag en granne (ca 30 års åldern) och så mycket krossat glad jag aldrig sett förut, det är överallt. Hon skulle slänga ut sin duschkabin och burit ut bottenplattan och nu skulle första väggen ut. Precis vid vår dörr tänkte hon att hon skulle be om hjälp med nästa, då slår glasett i taket och hela väggen går i tusen och tusen bitar. Hon fick allt över sig men blev inte skadad som tur var och Daniel hjälpte henne att sopa upp och städa. Annars hade stackarn fått sopa halva natten, sen va hon lite shockad och hade lite svårt att fokusera. Hon tackade så mycket hela tiden för hjälpen, klart man hjälper till om man kan. Hon skulle inte berätta för sin särbo eller mamma, eller sina jobbarkompisar, haha om sitt äventyr. Daniel hjälpte henne ner med de tre andra väggarna, hon hade kommit hem och hade tänkt nu ska den jäveln ut. Finnen som bodde där innan hade satt in en ångdusch så det skulle kännas som att bada ångbastu. 

Intressant avslutning på måndagkvällen...  

  

Städdag x 2

Idag har vår bostadsrättsförening städdag i våra fina utemiljöer. Man kan vi första tanken tänka vi SKITER i det, skolkar liksom. Ja det skulle man kunna göra MEN, då ska man inte klaga på höjda avgifter m.m då de får ta in folk utifrån istället eller så kommer det snart inte vara alls lika mysigt utanför porten. Så VI, min man och jag bestämde att han faktiskt får dra sitt strå till stacken och gå ut och röja hehe. Nej men jag mår inte så där jätte bra än och idag är första dagen jag känner mig lite bättre igen (vågar knappt säga det högt) så jag vill inte äventyra min hälsa med "kroppsarbete" och regn och rusk. Men jag tar hemma städningen istället, så kan mannen komma in sedan och bara njuta av sin helg.

Ikväll blir det pizza mys hemma hos Bettan och hennes man, vi och andra vänner ska dit och kolla in körslaget, kanske dricka lite viiin! Mys, mys!

Klart slut, hör dammsugaren rooopppaaar, hallå ta mig ur skåpet!



Kärlek!

Nu ska jag klaga!

När jag och Johanna (barndomsvän) var ca 13-15 år gick vi på bio ofta, för vad fanns det att göra? För en hundring hade vi en helkväll och våra föräldrar visste vart vi var, typ Filmstaden eller Biopalatset, men i alla fall kostade bion 50-55kr, McDonalds lilla menyn 25kr och så dricka och godis. Mest spanade vi nog på killar än såg filmerna men ändå ;-) Men det va inte det jag skulle klaga på utan då kunde man gå på 19.00 bio, den perfekta tiden. Nu när man ska på bio går filmerna väldigt ofta vid 18.00 och 21.00. Speciellt 21.00 är väldigt sent en fredagkväll, somnarrisken är ganska hög och vem hinner till 18.00 bion?!

Dagens I-landproblem. Jag är i alla fall lite sugen på att gå och se Bröllopsfotografen, kanske ser vi den i helgen http://www.sf.se/filmer/film/15004033/Broellopsfotografen

SF Bio: Bröllopsfotografen

Var det bättre förr?


Pattar!

Jag har så j-vla ont i mina bröst, dom har vart så ömma i typ 10dar och det verkar inte vilja ge med sig. Vet att dom ofta gjorde ont när jag åt mini-piller. Okej att dom ömmar när man ska ha eller har mens men, NEJ jag är inte gravid och jag har inte haft ägglossning och jag ska snart inte ha mens. + att dom är svullna. Så ser ni ett par asstora pattar (som om jag behöver större) gående på stan så är jag nåstans där bakom.


bilden lånad av sanslos.wordpress.com/

ps har killar nånsin pungvärk? Nej det har dom säkert inte. Petter-Niklas mår så bra så, jämt, jämt ;-)


En onsdag i oktober

Haft huvudvärk och migrän från och till med till, i två veckor, grr. Vaknade med det idag, tillslut hittade jag mina migrän tabletter = lycka. Framemot eftermiddagen kunde jag sätta mig och pyssla lite. Nu mår jag mycket bättre, lite kramar från älsklingsmannen, sushi och ett varmt bad. Hur beroende framkallande är inte sushi, jag tror dom droppar i sån där "måste ha sushi medel i sushin", för när man äter sushi vill man ha det dagen efter igen och igen och igen. Ska mata mannen med sushi på natten så kanske han vaknar en dag och bara så SÅÅ sugen. Han gillar inte fisk (inte jätte sant) eller räkor.

Här har ni vår urtjusiga ljusstake vi fick från svärpäronen i bröllopspresent! Det är så mysigt att ha den tänd brevid tv:n och se ljusen i ögonvrån, riktigt mysfaktor i höstmörkret.


Långresa

Förra veckan

Jag: Jag har funderat ska vi inte planera in en långresan om 2-2,5 år, så hinner vi spara semesterdagar och spara pengar. Det hade väl värt härligt att ha ett mål (läs och hör: jag behöver tänka på annat än att vara sjuk och dålig). Sen kanske det inte blir av eller vi kanske ändrar oss eller vad som?!

Mannen: Vi behöver börja spara en buffert (visserligen sant) och börja pensionsspara när vi får lite plus i vår ekonomi.

Tystnad...

Mannen efter en stund: Ville du prata om det eller?

Jag: Nej inte med dig, jag ska åka själv. Du kan vara hemma och pensionsspara.

-------------------------------------------------------------------------------------

Vad är det med män och drömmar, lösa planeringar, måste allting vara genomförbart för att dom ska kunna flumma ut i nån halvromantisk dröm/plan? Tydligen. Ja jag har slutat fråga OM vi ska åka utan frågar snarare nu vart ;-)  

Svininflensan

Jaha då har man fått första dosen av svininflensa vaccinet. Tillhör en av riskgrupperna men vart osäker på om jag ska vaccinera mig, men min läkare tyckte det. Orkar faktsikt inte "sätta in" mig i mer sjudomsinformation, är det bra? är det dåligt? ska man, ska man inte? Är så trött på sjukvård, sjukdomar m.m. Men nu är den tagen i alla fall, hoppas det inte blir biverknngar, hålla tummarna, hålla hålla


bilden lånad från www.husdjurssidan.se


Totalt fast!

Imorgon ska jag se på ensam mamma söker på web-tv, är så fast. Brukar inte kolla på sånt men nu är jag som sagt fast. Kunde inte se det ikväll men imorn är det jag och web-tv =löv. Hoppas mammorna hittar kärlek, det pirrar även i mig när dom blir lite förälskade. Man lever sig in i hur det va när jag och min var (uhum är ;-)) nyförälskade och allt va så spännande =P

Sov gott!

Uttråkad

Jag är så uttråkad, efter att ha varit hemma sen efter semestern i juli och efter att ha varit så himla sjuk. Så mår jag nu bättre, känner att jag har mer energi och lust att göra och jag orkar mer, men är inte tillräckligt frisk för att orka börja leva "som vanligt" med skola m.m. Jag försöker vara glad för att jag är bättre och att framtiden är ljus men samtidigt så är tålamodet liksom slut, befinner mig i ett mellanläge. Träffade några kära klasskamrater från aktiveringspedagog utbildningen, gud vad jag vill ut och jobba och träffa människor, gamla, människor med funktionshinder, dessa människor har sånt annat perspektiv i sitt liv och det ger mig så mycket.

En klok person sa till mig för någon vecka sedan, Hanna du har sån livsglöd som många inte har, du kämpar och du vill så mycket. Du kommer få leva och ge till andra igen var glad över att du är du och se ljuset där framme, men du är inte där ännu, ha lite mer tålamod.

Känns som jag bara går här hemma och plockar och grejar för jag kan inte sitta still, känner mig många dagar som en "städkärring" och dagen efter är det lika mycket grejer överallt igen. Jag och Daniel är båda två sånna som drar fram grejer och ställer inte tillbaka dom, vi försöker att inte göra så men det går långsamt framåt. Sen tycker jag att vissa rum blir så himla dammiga fort?! Känns så otacksamt att städa iordning när det är likadant snart igen. Ja jag vet hur blir det när vi får våra katter och barn... Men då kanske jag inte är hemma och glor på det hela tiden.

Detta skulle inte bli ett gnäll inlägg ;-), för jag är ganska glad och possitiv idag! 


 

Papperspyssel - göra kort

Jag gillar att pyssla, mest med papper och göra kort. Ikväll har jag pysslat några stycken, skönt att ha något att göra när man mest är hemma.

Här har ni några

  

Från förra veckan, kort och kort och present till svärmor

  

Lite äldre kort

     


Blogga eller inte?

Antingen får jag börja blogga ordentligt eller stänga ner bloggen, som det är nu känns det ganska meningslöst...


29kr

Igår var jag och min make på Åhlens då jag ser ett par hängande örhängen, alla som vart i stan med mig vet hur jag tar på en massa saker och säger -åh sånna skulle jag vilja ha nån gång. Står jag kvar med dom i händerna en liten stund betyder det, snälla snälla jag VILL ha. Jag kolla priset på baksidan, 29 euro står det. Konstigt att priset står i euro, men ca 300kr överlägger jag i mitt huvud. Ekonomin hemma är inte det bästa så mannen svara, ska du ha sånna dyra eller liknande. Vi går vidare hittar det vi ska ha, jag ser ett arband men hjärtan som kostar 299kr. Julklapp på denna och örhängena säger jag till mannen. Dom dyra pärlörhängena menar du, för 29kr. Dom kostade inte 29kr utan 29 euro svarar jag, när vi kollar kostade dom 29kr.

Mannen ångrade att han sa något, tänk vad många pluspoäng han fått av sin fru om han köpt en liten present för 29kr, och hon trott att dom kostade 299kr. Inte för att priset har något med presenten att göra, jag hade blivit lika glad för omtanken och att han ansträngt sig. Jag köpte dom själv och dom är så snygga!


RSS 2.0